پلتفرم java SE جاوا با محیط توسعه NetBeans (IDE)
پلتفرم : ترکیبی از محیط نرم افزار و سخت افزار است که برنامه ها داخلش اجرا می شوند شامل سخت افزار، نرم افزار، سیستم عامل، زبان برنامه نویسی، کتابخانه ها یی که برنامه از انها استفاده میکند dll ها است
نویسنده و مترجم: حبیب الله علیخانی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
مقدمه
تکنولوژی جاوا از 2 جز اصلی زیر تشکیل شده1- زبان برنامه نویسی جاوا
2- پلتفرم جاوا
پلتفرم : ترکیبی از محیط نرم افزار و سخت افزار است که برنامه ها داخلش اجرا می شوند شامل سخت افزار، نرم افزار، سیستم عامل، زبان برنامه نویسی، کتابخانه ها یی که برنامه از انها استفاده میکند dll ها است
پلتفرم های جاوا :
1- Java SE ( Java Standard Edition)قابلیت های اصلی زبان برنامه نویسی و تقریبا همه چیز برای کار با زبان جاوا را فراهم می کند.
مثلا : انواع داده های اولیه، اشیاء، کلاسهای سطح بالابرای برنامه نویسی شبکه، دسترسی به پایگاه داده، کار با فایل های XML ، و ....
2- Java EE ( Java Enterprise Edition)
بر پایه پلتفرم java SE ساخته شده اما برای توسعه واجرای برنامه های مقیاس بزرگ، تحت شبکه، تحت وب، قابل اعتماد، امن و .... است.
3- Java ME ( Java Micro Edition)
شامل زیر مجموعه ای از API های پلتفرم java SE بعلاوه یکسری کتابخانه مفید برای توسعه ی برنامه برای دستگاههای کوچک مثل موبایل می باشد. (API رابط کاربردی برنامه نویسی : یک رابط پیاده سازی است که به دیگر برنامه ها اجازه می دهد که با آن ارتباط داشته باشند مانند ارتباط word با notpad مثلا در عمل کپی )
4- Java Card
برای ایجاد برنامه برای دستگاه ها با امکانات سخت افزاری بسیار محدود مثل کارت هوشمند استفاده می شود.
NetBeans
NetBeans یک IDE (محیط توسعه مجتمع) open source و همچنین یک پلتفرم است. خود این نرم افزار به زبان جاوا نوشته شده، اگرچه در ابتدا فقط برای توسعه ی برنامه های کاربردی جاوا استفاده می شد، از ورژن 6 چندین زبان برنامه نویسی را پشتیبانی می کند. زبان های برنامه نویسی که توسط netbeans پشتیبانی می شود شامل: java ، javaFX ، C ، C++ ، PHP و... استچیز هایی که شما احتیاج دارید :
1- (java development kit) JDK 6 یا جدیدتر (اگر ورژن NetBeans پایین تر از 7 باشد)
2- NetBeans 7.0 (netbeans-7.0-ml-java-windows.exe) یا NetBeans 6.9.7
نصب JDK 6
قبل از نصب netbeans باید JDK 6 را نصب کرده باشید. البته از netbeans 7 به بعد نیازی به نصب JDK جداگانه نیست.می توانید این بسته را از سایت رسمی شرکت sun و از لینک زیر دانلود کنید http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp
و یا در این سایت به دنبال Java 2 Software Development Kit , Standard Edition بگردید و بعد از دانلود آن را بر روی سیستم خود نصب نمایید.
در هنکام نصب همه چیز را به طور پیشفرض در نظر می گیریم اما بعد از نصب یکسری تنظیمات باید در متغییر محیطی path در ویندوز انجام شود . با راست کلیک روی mycomputer گزینه ی properties را انتخاب میکنیم
;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin;
حال برای اینکه ببینیم درست نصب شده در command prompt دستور زیر را تایپ میکنیم
Java -version
اگر ورژن جاوا را داد یعنی درست نصب شده.
نصب NetBeans
ان را از http://www.netbeans.org/download/index.html دانلود میکنیمنصب آن آسان است و طبق زیر انجام می شود و خودش jdk را می شناسد. البته ورژن های قبل از 7 روی ویندوز سون win.7 نصب نمی شوند.
JUnit : سرنام java unit testing framework است.
اجرای NetBeans برای اولین بار:
هر بار که NetBeans اجرا می شود به طور پیشفرض صفحه زیر را نشان می دهد که در آن لینک های
demos (نمونه نمایشی), tutorials(آموزش), sample projects(پروژه های نمونه) , و غیره وجود دارد.
برای غیر فعال کردن این صفحه میتوان تیک checkbox (Show on startup) پایین صفحه را برداشت.
شروع کار با NetBeans
ابتدا از منوی file گزینه project را انتخاب می کنیم (صفحه زیر) و از قسمت categories ، java و از قسمت project ، گزینه ی java Application را انتخاب و Next را می کنیم.2- تیک قسمت Use dedicated Folder for Storing Libraries، را می گذاریم.
3- تیک قسمت Create Main Class، را می گذاریم و کلمه com را به ابتدای آن اضافه می کنیم.
4- تیک قسمت Set as Main Project ، را می گذاریم.
5- بقیه گزینه ها را پیش فرض در نظر میگیریم و finish می کنیم.
مادامیکه موقعییت پروژه را تعیین کردیم و پوشه ی انرا تغییر نداده ایم برنامه به طور اتوماتیک پروژه را به NetBeansProject اضافه می کند، که این پوشه ی پروژه به طور پیش فرض برای برنامه است.
گزینه Use dedicated Folder for Storing Libraries را که هنگام ساخت پروژه جدید تیک زده ایم این امکان را به ما می دهد که فولدر پروژه اختصاصی داشته باشیم که همه ی library هایی(کتابخانه هایی) که ذخیره می شود یک دسته بندی و توزیع اسانتری در اینده داشته باشد. به عنوان مثال کتابخانه های دسته بندی شده به نامjar فایل ها .jar فایل ها نمونه ای از کتابخانه ها هستند که شامل سورس کد های جاوا می باشند .
وقتی که گزینه ی Create Main Class را در هنگام ساخت پروژه تیک بزنیم تابع main و کامنت ها (توضیحات) را به طور اتوماتیک می سازد.
که قالب های کد آماده شده توسط NetBeans دقیقا در فولدر موبوطه قرار می گیرند.مثلا یک شاخه ی کتابخانه ها نشان داده شده که شامل کتابخانه های ضروری است.
اکنون NetBeans برای نوشتن برنامه به زبان جاوا آماده شده است و شما میتوانید از آن استفاده کنید.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}